Parmesankräm med ugnsbakade körsbärstomater

Urgoda små snittar med rena, enkla råvaror.
30-40 st portioner

2,5 dl riven parmesanost

200 gram färskost

8 skivor kavring

20 körsbärstomater

Olja

Svartpeppar och flingsalt

Timjan

 

Parmesankräm med ugnsbakade körsbärstomater

Tillagning

Sätt ugnen på 175 grader. Halvera körsbärstomaterna och placera på en plåt klädd med papper. Om tomaterna är bleka och tråkiga kan du liva upp dem genom att strö på någon nypa socker. Ringla över olja och strö på svartpeppar och flingsalt. Ugnsbaka i ca 30 minuter, tills tomaterna fått färg och skrumpnat ihop något. Ta ut plåten och låt svalna.

Blanda ihop osten med en gaffel. Skär bort kanterna på kavringen och skär i snittvänliga bitar. Bred på oströra och lägg på tomater. Strö på timjan och servera.

 

Visa alla recept