Kantarellspread med kronärtskocka, parmesan och tryffel

1 portion

200 gram kantareller

2 msk smör

1 vitlöksklyfta

1 msk sherry (valfritt)

 

1 burk kronärtskockshjärtan (ca 300 gram avrunna)

2 dl riven parmesanost

Timjan och/eller persilja

Tryffelolja, några droppar

Salt och svartpeppar

 

Kantarellspread med kronärtskocka, parmesan och tryffel

Tillagning

En hyllning till skogens guld, värd att förgylla varje fest. Spreaden är ett rejält pålägg till minglet eller buffén, och går givetvis utmärkt att förbereda dagen innan.

Rensa och dela kantarellerna. Lägg dem i en torr, het stekpanna och låt vätska dunsta bort i 5 minuter. Klicka sedan i smöret, pressa i vitlök och häll eventuellt på sherry. Stek i ytterligare 5 minuter. Låt svalna.

Öppna burken med kronärtskockshjärtan och häll av vattnet. Mixa med kantarellerna och övriga ingredienser till krämig konsistens. Smaka av med tryffelolja, salt och svartpeppar.

 

 

Visa alla recept