arrowcastello-fullIcons_1ecology-leaf-searchecology-leaf-searchAsset 2fallbygdenshero-iconkvibilleLink Iconlogo-with-cheese-blacklogo-with-cheese-whiteplay-buttonquoteecology-leaf-searchTriangle

Kantarellspread med kronärtskocka, parmesan och tryffel

En hyllning till skogens guld, värd att förgylla varje fest. Spreaden är ett rejält pålägg till minglet eller buffén, och går givetvis utmärkt att förbereda dagen innan.
Kantarellspread med kronärtskocka, parmesan och tryffel

Ingredienser

  • Kantarell 200 g
  • Vitlöksklyfta 1 st
  • Svenskt Smör Från Arla® 2 msk
  • Sherry 1 msk
  • Kronärtskockshjärtan 1 burk
  • Parmesanost Riven 2 dl
  • Färsk Timjan
  • Olja Med Smak Av Tryffel 7 droppar
  • Salt Och Peppar

Gör så här:

  1. Rensa och dela kantarellerna.
  2. Lägg dem i en torr, het stekpanna och låt vätska dunsta bort i 5 minuter.
  3. Klicka sedan i smöret, pressa i vitlök och häll eventuellt på sherry.
  4. Stek i ytterligare 5 minuter. Låt svalna.
  5. Öppna burken med kronärtskockshjärtan och häll av vattnet. Mixa med kantarellerna och övriga ingredienser till krämig konsistens.
  6. Smaka av med tryffelolja, salt och svartpeppar.