Parmesanmuffins med jalapeno

8 st portioner

2 dl riven parmesanost, eller annan smakrik ost

1 1/2 dl vetemjöl

1 tsk bakpulver

2 msk finhackad, inlagd jalapeno

1 finhackad salladslök

1/2 dl olivolja

1 dl mjölk

1 ägg

 

Parmesanmuffins med jalapeno

Tillagning

Kaxiga små rackare till minglet som får ett luftigt och saftigt inkråm, fullt av ostglädje. Variera gärna med det du har hemma: finhackade oliver, soltorkade tomater, timjan eller basilika.

Sätt ugnen på 225 grader och placera ut åtta små muffinsformar på en plåt. (Använd gärna dubbla formar så behåller muffinsen formen under gräddning).

Riv osten. Blanda mjöl och bakpulver i en bunke och vänd ner osten. Blanda sedan i resten av ingredienserna och fördela smeten i de åtta formarna.

Grädda gyllene mitt i ugnen i ca 12 minuter. Låt svalna på galler.

Kan bakas i förväg och håller sig fräscha i flera dagar om de försluts i en påse och förvaras i kylen. Kan också frysas och tinas i rumstemperatur.

 

Visa alla recept