Hot cross buns med vitmögelost och aprikoser

12 portioner

Varma korsbullar med vitmögelost och aprikoser

450g mjöl

200ml mjölk

500ml vatten

50g färsk jäst

55g smält smör

1 ägg

1 tsk kanel

1½ tsk muskotnöt

¼ tsk kryddnejlika

¼ tsk kardemumma

½ tsk ingefära 

45g torkade aprikoser

50g russin

Till korset:

1 del mjöl

1 del vatten

Glaze:

1 del socker

1 del kokande vatten

Extra

Ännu mer russin och aprikoser!

Castello Brie

Hot cross buns med vitmögelost och aprikoser

Tillagning

1. värm mjölken och vattnet på låg värme. Det ska kännas varmt men inte brännande. Smula i jästen, låt den lösas upp och ställ åt sidan. 

2. Skikta mjölet i en stor skål. Tillsätt salt och kryddor. Rör om.

3. Gör ett hål i mjölblandningen och häll i smöret och mjölken. Vispa äggen lätt och häll i i mjölet. 

4. Blanda snabbt och knåda sedan degen i ungefär 10 minuter för hand på en mjölad yta, eller använd en degblandare.

5. Lägg tillbaka degen i skålen och låt den jäsa i ungefär 1 timme täckt av en ren kökshandduk. Degen ska nu vara nästan dubbelt så stor.

6. När degen har jäst häller du ut den på en mjölad yta, slår ut lufteb och knådar in russin och aprikoser i degen.

7. Dela degen i 12 bullar och lägg dem på en bakplåt täckt i bakplåtspapper. Låt dem jäsa under handduk igen i cirka 30 minuter. 

8. Värm ugnen till 175°C (varmluft).

9. Blanda ingredienserna till korset och häll blandningen i en spritspåse.

10. Måla ett kors på varje bulle med blandningen innan du sätter in bullarna i ugnen.

11. Grädda i ungefär 17 minuter eller tills bullarna är gyllenbruna på ovansidan.

12. Blanda under tiden socker och kokande vatten till en glaze.

13. Ta ut bullarna när de är klara, ställ dem på ett ugnsgaller och täck dem med glazen.

14. Toppa med Castello, russin och torkade aprikoser.

15. Äts med fördel när de är ljumma.

Visa alla recept