arrowcastello-fullIcons_1fallbygdenshero-iconkvibilleLink Iconlogo-with-cheese-blacklogo-with-cheese-whiteplay-buttonquoteTriangle
Tillbaka

Falbygdens Rekommenderar Raclette 26%

HÅRDOST

Smakrikedom/styrka

Smak

När osten värms och smälts framträder en alldeles unik smak.

Passar till

Smält i ett raclettjärn och servera till kokt eller bakad potatis, ett gott bröd, små inlagda gurkor, syltlök och rökt skinka.

Beskrivning

Raclette har en lång tradition i Frankrike och Schweiz. Namnet kommer från det franska ordet "racler" (skrapa av). Att äta ost på detta sätt kommer ursprungligen från Valais-regionen i Schweiz. Det sägs att en vinplockare tog fram sin ost för att äta vid brasan han tänt, satte en bit ost på sin kniv och höll den vid lågorna. Osten började smälta och gav en ljuvlig doft. Han bjöd sina kamrater och "Raclette" var född! Idag smälter man osten i speciella raclettejärn som har elektriska element.

Mjölktyp

Komjölk

Opastöriserad

Nej

Ursprungsland

Frankrike

Ingredienser

Pastöriserad komjölk, salt, syrningskultur, vegetabiliskt ystenzym, konserveringsmedel (E235).

EAN-nummer

2022001300000

Artikelnummer

69957

  • Näringsvärde
  • Kalorier 1362 kJ / 328 kcal
  • Fett 26 g
  • Kolhydrater 0,5 g
  • Protein 23 g
  • Salt 1,7 g

Varukorg

Totalt
Gå till utcheckning Gå till produkter Fortsätt handla