arrowcastello-fullIcons_1fallbygdenshero-iconkvibilleLink Iconlogo-with-cheese-blacklogo-with-cheese-whiteplay-buttonquoteTriangle
Tillbaka

Falbygdens Rekommenderar Morbier AOP

HÅRDOST

Smakrikedom/styrka

Smak

Smaken är relativt söt, mild och fruktig och aningen nötig. Konsistensen är ganska mjuk.

Passar till

På ostbrickan, tärnad i sallad eller som smaksättare i matlagning. Passar perfekt ihop med skinka på en smörgås och är utmärk att smälta i en raclettegrill.

Beskrivning

Någon gång under 1800-talet började herdarna vid foten av Jurabergen göra Morbier. Den har en karaktäristisk linje av aska som skär igenom den. Askan tog herdarna från lägereldarna och det var från början ett sätt att skilja morgon- och kvällsmjölken åt. Askan höll även insekter och bakterier borta från ystmjölken. Kanten på osten är naturligt borstad, färgen gulbrun, och konsistensen är lite mjukare. Osten tillverkas idag i området kring byn Morbier i Saint Claude-regionen i östra Frankrike.

Mjölktyp

Komjölk

Opastöriserad

Ja

Ursprungsland

Frankrike

Ingredienser

Opastöriserad mjölk, syrningskultur, salt, löpe, färgämne (E153).

EAN-nummer

2022108600003

Artikelnummer

55639

  • Näringsvärde
  • Kalorier 1479 kJ / 354 kcal
  • Fett 29 g
  • Kolhydrater 0 g
  • Protein 22 g
  • Salt 1,6 g

Varukorg

Totalt
Gå till utcheckning Gå till produkter Fortsätt handla