arrowcastello-fullIcons_1fallbygdenshero-iconkvibilleLink Iconlogo-with-cheese-blacklogo-with-cheese-whiteplay-buttonquoteTriangle
Tillbaka

Falbygdens Rekommenderar Appenzeller extra

HÅRDOST

Smakrikedom/styrka

Smak

Mycket smakrik och karaktärsfull med fruktig smak och stark doft.

Passar till

Ostbrickan, i matlagning och fungerar bra i fondue.

  • Kex
  • Körsbärsmarmelad
  • Örter
  • Tryffelhonung
  • Valnötter
  • Vitt vin, druvigt & blommigt

Beskrivning

En av de äldsta ostsorterna från Schweiz med anor sedan medeltiden. Den tillverkas framförallt i Appenzell-regionen i nordöstra Schweiz. Fram till 1900-talet gjordes osten för hand av bergsherdarna och fraktades till dalen med hästar. De största konsumenterna på den tiden var munkarna på ett nära kloster. Den liknar både Emmentaler och Gruyère men har en kraftigare och fruktigare smak som får sin karaktär av att den våtbehandlas med en blandning av vitt vin och olika kryddor under lagringen.

Mjölktyp

Komjölk

Opastöriserad

Ja

Ursprungsland

Schweiz

Ingredienser

Opastöriserad komjölk, salt, löpe, syrningskultur.

EAN-nummer

2022142400003

Artikelnummer

55567

  • Näringsvärde
  • Kalorier 1630 kJ / 392 kcal
  • Fett 32 g
  • Kolhydrater 1 g
  • Protein 25 g
  • Salt 1,6 g

Varukorg

Totalt
Gå till utcheckning Gå till produkter Fortsätt handla