arrowcastello-fullIcons_1fallbygdenshero-iconkvibilleLink Iconlogo-with-cheese-blacklogo-with-cheese-whiteplay-buttonquoteTriangle
Tillbaka

Arnaud Morbier AOP opast

HÅRDOST

Smakrikedom/styrka

Smak

Smaken är ganska söt, mild och fruktig med ganska tydliga smaktoner av nötter. Konsistensen är ganska mjuk.

Passar till

Den är en klassiker på ostbrickan. Tärnad i salladen eller som smaksättare i matlagningen. Passar perfekt ihop med skinka på en smörgås och är utmärk att smälta i en raclettegrill.

Beskrivning

Någon gång under 1800-talet började herdarna vid foten av Jurabergen göra Morbier. Morbier har en karaktäristisk linje av aska som skär igenom den. Askan tog herdarna från lägereldarna och det var från början ett sätt att skilja morgon- och kvällsmjölken åt. En till poäng med askan var att det höll insekter och bakterier borta från ystmjölken. Kanten på osten är naturligt borstad, färgen är gulbrun. Osten tillverkas idag i området kring byn Morbier i Saint Claude-regionen i östra Frankrike

Mjölktyp

Komjölk

Opastöriserad

Ja

Ursprungsland

Frankrike

Ingredienser

Opastöriserad mjölk, syrningskultur, salt, löpe, färgämne (E153).

EAN-nummer

2340405000006

Artikelnummer

65999

  • Näringsvärde
  • Kalorier 1479 kJ / 354 kcal
  • Fett 29 g
  • Kolhydrater 0 g
  • Protein 22 g
  • Salt 1,6 g

Varukorg

Totalt
Gå till utcheckning Gå till produkter Fortsätt handla