arrowcastello-fullIcons_1fallbygdenshero-iconkvibilleLink Iconlogo-with-cheese-blacklogo-with-cheese-whiteplay-buttonquote

Den perfekta ostupplevelsen börjar här.

Parmesanmos med brynt vitlökssmör och tryffel
Recept

Parmesanmos med brynt vitlökssmör och tryffel

  • 1½ kg potatis
  • 100 g Arla® Svenskt Smör
  • 5 vitlöksklyftor
  • 2 dl parmesanost riven
  • 2 dl Arla® mellanmjölk
  • salt och peppar
  • färsk timjan
  • olja med smak av tryffel

Gör så här:

Skala potatisen och skär i mindre bitar. Koka tills potatisen har mjuknat. Mot slutet av koktiden smälter du smöret i en kastrull. Skala och krossa vitlöksklyftorna och lägg i smörkastrullen. Låt smöret puttra på låg/medelvärme tills det fått bärnstensfärg och doftar nötigt. Sila av i en skål. Spara vitlöksklyftorna som nu bör vara gyllene. Ljumma mjölken i mikron. Sila av potatisen och häll på mjölken. Mosa potatisen och blanda i osten. Späd eventuellt med mer mjölk. Smaka av med salt och peppar. Fördela moset i portionsformar, eller i kastrullen. Ös över det varma, brynta smöret, smula sönder och strö på vitlöken och timjan. Droppa över tryffelolja och servera genast!