arrowcastello-fullIcons_1fallbygdenshero-iconkvibilleLink Iconlogo-with-cheese-blacklogo-with-cheese-whiteplay-buttonquote

Den perfekta ostupplevelsen börjar här.

Vårsallad med pocherat ägg och cheddar
Recept

Vårsallad med pocherat ägg och cheddar

4 port

  • 4 ägg
  • ½ dl vinäger
  • 1 baguette
  • 3 msk olivolja
  • blandad grönsallad
  • 6 rädisor
  • 100 g cheddar
  • färska örter

Gör så här:

Stek brödskivorna krispiga i olja. Skiva rädisorna med en mandolin och lägg dem i isvatten så att de blir extra krispiga. Koka upp en kastrull med vatten. Dra ner värmen och tillsätt salt och vinäger. Rör om i vattnet så att det blir en virvel och kläck i äggen i kastrullen. Använd en sked för att samla ihop äggvitan till önskad form. Låt koka i 4-5 minuter och lägg i kallt vatten direkt. Lägg salladen i en skål, sen äggen, följt av krutonger, tunna skivor ost, rädisor och örter. Avsluta med lite salt, peppar och olivolja. Servera direkt.

Presenteras av
Kopiera länk