arrowcastello-fullIcons_1fallbygdenshero-iconkvibilleLink Iconlogo-with-cheese-blacklogo-with-cheese-whiteplay-buttonquote

Den perfekta ostupplevelsen börjar här.

Panerad getost
Recept

Panerad getost

12 port

  • 200 g getost t ex chèvre
  • 2 ägg
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 tsk salt
  • 5 dl panko
  • Alternativ på kryddning

  • 2 krm chipotlepasta
  • 1 msk färsk rosmarin finhackad
  • 2 msk färsk timjan finhackad
  • ½ tsk rosépeppar krossad

Gör så här:

Sätt ugnen på 200 grader och klä en plåt med bakplåtspapper. Dela osten i 12 bitar och tryck ihop varje bit till en boll. Vispa ihop två ägg i en skål. Blanda paprikapulver, salt, pankoströbröd och eventuellt kryddning i en djup tallrik. Doppa varje ostboll i ägg, och rulla sedan i ströbrödet. Upprepa så att bollarna blir dubbelpanerade, och placera på plåten. Grädda i 15-20 minuter, tills bollarna blivit gyllene. Det gör ingenting om getosten läcker ut lite, det blir också gott! Ta ut plåten och låt getosten vila i två minuter innan servering.