arrowcastello-fullIcons_1fallbygdenshero-iconkvibilleLink Iconlogo-with-cheese-blacklogo-with-cheese-whiteplay-buttonquoteTriangle
Ostprovning med svenska ostar

Ostprovning med svenska ostar

Svenska ostar är så mycket mer än något att bara ha på smörgåsen. Svenska ostar står för hantverk, tradition och räknas bland de bästa i världen. I det här färdiga provningen får du uppleva en stor bredd av svenska ostar och tips om vad som är gott att äta och dricka till.

Våra ostprovningar räcker till 4-6 personer. I den här ostprovningen får du drygt 2,2 kilo ost, plus en trevlig broschyr med information om ostarna, vintips och en guide för hur du genomför en lyckad ostprovning. Du får också med ett antal kort där du kan skriva omdöme om ostarna och jämföra med dina vänners betyg. 

Här är ostarna som vi valt ut till ostprovningen:

Kvibille Ösarp cheddar (500g)

Ösarp cheddar har en egen smakkaraktär, med en djup, lite brödig, smak och en tydlig eftersmak av rostad kastanj och knäck.

Präst® 18 månader (500g)

En Präst® som lagrats tills den fått en ren och kraftig smak med rejäl sälta, sötaktiga toner och tydliga kristaller.

GranReserva Herrgård® 36 månader (200g)

En vällagrad Herrgård® med mycket kraftfull och utvecklad styrka. Söt smak med antydan till nötighet, och inslag av härligt knastriga kristaller.

Kvibille Ädel Klassisk (140g)

Kraftfull blåmögelost med pikant smak och god sälta. Servera den gärna med tillbehör som har lite sötma, till exempel mogna päron, marmelader och chutney.

Kvibille Ädel Special (140g)

Med lite mer grädde och en längre lagringstid gör den här osten extra mild och fyllig, med en härlig aromatisk smak och krämigare konsistens.

Falbygdens Skottorps gårdsost Ambrosia (250g)

Den här osten har en mjukt krämig konsistens och smak med kittostkaraktär. Avnjuts bäst med ett gott bröd eller som dessert med klassisk marmelad, confit eller färska frukter.

Boxholm Fänkål & Dillfrö Årets Kock (530g)

Boxholm Fänkål & Dillfrö har smaktoner av umami, en trevlig sälta och syrlighet, och tydliga smaker av fänkål och dillfrö. Eftersmaken är komplex och rund.

 

Kopiera länk