arrowcastello-fullIcons_1fallbygdenshero-iconkvibilleLink Iconlogo-with-cheese-blacklogo-with-cheese-whiteplay-buttonquote

Den perfekta ostupplevelsen börjar här.

Grillad tonfisk med salsa fresca och avokadokräm
Recept

Grillad tonfisk med salsa fresca och avokadokräm

4 port

  • 600 g tonfisk
  • 2 msk olivolja
  • 2 msk medelhavsrub
  • 4 skivor Castello® Burger Cheddar
  • Avokado- och chilikräm

  • 3 avokado
  • 1 färsk grön chili
  • 1 lime saft och skal
  • ½ dl Arla Köket® crème fraiche
  • 1 tsk dijonsenap
  • 1 krm salt
  • Salsa fresca

  • 500 g körsbärstomater
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 schalottenlökar
  • 1 kruka färsk persilja
  • ½ krukor färsk koriander
  • 1 färsk röd chili
  • 2 lime saft och skal
  • ½ dl olivolja
  • 1 krm salt
  • Till servering

  • 4 hamburgerbröd
  • isbergssallad
  • 1 rödlök

Gör så här:

Dela, kärna ur och skala avokadon. Kärna ur och hacka chilin. Mosa avokadon och blanda med lime, crème fraiche, chili och senap. Smaka av med salt. Skär tomaterna i bitar. Skala och hacka vitlök och schalottenlök. Grovhacka persilja och koriander. Kärna ur chilin. Mixa ingredienserna till dressingen i en mixer. Blanda med tomaterna. Dela och skölj salladen. Skala och skiva rödlöken. Pensla tonfisken med olivolja. Gnid in medelhavsrubben och grilla på hög värme ½ min. Vänd fiskbitarna. lägg på ost och låt den smälta. Grilla bröden på båda sidor och lägg ihop med avokadokräm, sallad, rödlök och tonfisk emellan. Servera med salsa fresca.

Presenteras av
Kopiera länk