arrowcastello-fullIcons_1fallbygdenshero-iconkvibilleLink Iconlogo-with-cheese-blacklogo-with-cheese-whiteplay-buttonquote

Den perfekta ostupplevelsen börjar här.

Grillad aubergine med blåmögelost och tomat
Recept

Grillad aubergine med blåmögelost och tomat

  • Blåmögelostspread

  • ½ dl ädelost
  • ½ dl ricotta
  • 3 msk färsk basilika hackad
  • 2 msk balsamvinäger
  • 2 msk olivolja
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 tsk färsk rosmarin
  • salt och peppar
  • 1 aubergine
  • 4 tomater
  • 4 ciabatta rostade
  • 12 blad färsk basilika

Gör så här:

Preppa alla grönsaker. Skär auberginen i halvcentimetertjocka skivor och skiva tomaterna. Pressa vitlöken och hacka basilikan. Blanda blåmögelost och ricotta med hackad basilika. Ställ åt sidan. Blanda vinäger, olja, rosmarin och vitlök. Salta och peppra. Tänd grillen. Pensla aubergine och tomat med balsammarinaden. Grilla grönsakerna tills de är mjuka. Halvera bröden och täck underdelen med blåmögelspread. Lägg på aubergine och tomat. Servera varma eller ljumma.

Presenteras av
Kopiera länk