arrowcastello-fullIcons_1fallbygdenshero-iconkvibilleLink Iconlogo-with-cheese-blacklogo-with-cheese-whiteplay-buttonquote

Den perfekta ostupplevelsen börjar här.

Chèvremousse med varma blåbär
Recept

Chèvremousse med varma blåbär

4 port

  • Chèvremousse

  • 2½ dl Arla Köket® ekologisk vispgrädde
  • 4 msk strösocker
  • 150 g chèvre
  • Varma blåbär

  • 2 dl blåbär
  • 1 msk citronsaft
  • 1 tsk citron skal
  • 2 tsk strösocker

Gör så här:

Vispa grädde och socker med elvisp. Smula ner getosten och vispa in den i grädden. Sätt tätt lock eller plastfolie över, och ställ in i kylen i en halvtimme. Varma blåbär: Mät upp samtliga ingredienser i en kastrull och värm sakta på. Rör runt försiktigt och lyft från värmen när blåbären börjar spricka och vätskan är simmig. Skopa upp moussen i skålar eller glas, och skeda över varma blåbär. Servera direkt.