arrowcastello-fullIcons_1fallbygdenshero-iconkvibilleLink Iconlogo-with-cheese-blacklogo-with-cheese-whiteplay-buttonquote

Den perfekta ostupplevelsen börjar här.

Chèvre chaud med bärsalsa
Recept

Chèvre chaud med bärsalsa

4 port

  • 200 g chèvre
  • ½ rödlök
  • 4 skivor surdegsbröd
  • olivolja att pensla med
  • 1 msk flytande honung
  • svartpeppar
  • Bärsalsa

  • 2 dl hallon
  • 1 dl björnbär
  • 2 msk balsamvinäger
  • 1 msk flytande honung
  • 1 knippe färsk timjan

Gör så här:

Sätt ugnen på grillvärme, 250 grader, och klä en bakplåt med bakplåtspapper. Skär osten i fyra skivor och skiva rödlöken tunt. Pensla brödskivorna med olja, placera dem på plåten och lägg en skiva ost på varje brödskiva. Bärsalsa: Lägg några hallon och björnbär åt sidan, och halvera resten. Blanda balsamvinäger och honung, och vänd ner bärhalvorna. Finhacka timjan och vänd ner. Gratinering: Fördela rödlöken på osten, ringla över honung, strö på nymalen svartpeppar och ställ plåten i ugnen. Gratinera i 3-5 minuter, tills osten och brödet fått fin färg. Toppa sedan med bärsalsa och hela bär. Servera direkt.