arrowcastello-fullIcons_1fallbygdenshero-iconkvibilleLink Iconlogo-with-cheese-blacklogo-with-cheese-whiteplay-buttonquote

Den perfekta ostupplevelsen börjar här.

Blåmögelkex med chutney
Recept

Blåmögelkex med chutney

24 st

  • 125 g Castello® Blue
  • 60 g Arla® Svenskt Smör
  • 1¾ dl vetemjöl
  • ½ dl majsstärkelse
  • salt och peppar
  • 1¼ dl valnötter malda
  • ½ dl äppelchutney

Gör så här:

Blanda mjöl, majsstärkelse, salt och peppar i en skål. Blanda blåmögelosten med smöret i en mixer och mixa tills blandningen är slät och krämig. Tillsätt mjölblandningen och mixa stötvis tills det är blandat, men inte slätt. Knåda degen till en boll med händerna och rulla ut till en cirka 25 cm lång rulle. Rulla i malda valnötter. Slå in rullen i plastfolie och lägg i kylen i minst en timme. Värm ugnen till 180°C. Ta bort plasten från degen och skär i 24 skivor. Lägg på bakplåtspapper och ställ i ugnen i 12 minuter. Håll koll på ugnen, eftersom valnötter bränns vid lätt. Ta ut ur ugnen och låt svalna. Servera med chutney.