arrowcastello-fullIcons_1fallbygdenshero-iconkvibilleLink Iconlogo-with-cheese-blacklogo-with-cheese-whiteplay-buttonquote

Den perfekta ostupplevelsen börjar här.

Vitmögelost med senapskryddad plommonsylt
Recept

Vitmögelost med senapskryddad plommonsylt

  • 25 g Arla® Svenskt Smör
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 msk vatten
  • 1 tsk grovt salt
  • 1 dl plommonsylt
  • 1 tsk dijonsenap
  • 150 g vitmögelost

Gör så här:

Sätt ugnen på 225 grader. Skär smöret i små bitar och smula ner det i mjölet. Tillsätt salt och vatten. Blanda ihop till en deg och rulla till en ca. 6 cm lång rulle (ca 4 cm i diameter). Lägg degen täckt i kylskåp i minst en halvtimme. Skär rullen i ca 1/2 cm tjocka skivor. Lägg skivorna på en plåt med bakplåtspapper. Sticka hål i kexen med en gaffel, pensla med vatten och ställ överst i ugnen i cirka 8 minuter. Blanda sylt och senap och krydda efter smak. Skär osten i bitar och servera dem på tallrikar tillsammans med den kryddade sylten och kexen. Tips: I stället för plommonsylt du kan använda svart vinbärssylt eller blåbärssylt.