arrowcastello-fullIcons_1fallbygdenshero-iconkvibilleLink Iconlogo-with-cheese-blacklogo-with-cheese-whiteplay-buttonquote

Den perfekta ostupplevelsen börjar här.

Viltburgare med sidfläsk och cheddar
Recept

Viltburgare med sidfläsk och cheddar

4 port

  • 600 g viltfärs
  • 100 g rökt sidfläsk
  • ½ dl färsk timjan
  • 1 ägg
  • 1 msk dijonsenap
  • 2 msk vatten
  • salt och peppar
  • 4 skivor Castello® Burger Cheddar
  • Enbärskräm

  • 2 msk enbär
  • 2 dl Arla Köket® smetana
  • 1 tsk vinäger
  • 1 tsk dijonsenap
  • 1 krm salt
  • Rostade morötter

  • 500 g morötter
  • rapsolja
  • salt
  • ½ msk rosépeppar
  • 250 g fänkål
  • ½ dl citronsaft
  • Till servering

  • isbergssallad
  • 4 hamburgerbröd

Gör så här:

Skär sidfläsket i små tärningar och blanda med färsen. Tillsätt övriga ingredienser och rör till en smidig smet. Forma till 4 burgare. Krossa eller mixa enbären och blanda med smetana, vinäger, dijonsenap och salt. Sätt ugnen på 175ᵒ. Ansa morötterna och vänd runt dem i olja, salt och rosépeppar. Rosta dem i mitten av ugnen ca 15 min. Skiva fänkålen tunt och blanda med citron och salt. Grilla burgarna 2-3 min på varje sida. Lägg på osten och låt den smälta. Grilla bröden och lägg ihop dem med enbärskräm, sallad, fänkål och burgare emellan.

Presenteras av
Kopiera länk