arrowcastello-fullIcons_1ecology-leaf-searchecology-leaf-searchAsset 2fallbygdenshero-iconkvibilleLink Iconlogo-with-cheese-blacklogo-with-cheese-whiteplay-buttonquoteecology-leaf-searchTriangle

Ugnsbakad camembert med vitt vin, rosmarin och vitlök

Det här kan mycket väl vara den mest trösterika maten i världen. När guldklimpen tas ur ugnen och serveras med brödskivor som doppas direkt i smält ost: magi! Fungerar både som förrätt, varmrätt och efterrätt. Har osten en häftad ram av trä kan den följa med i ugnen (slå då in ramen i ugnsfolie), men inte om ramen är limmad.
Ugnsbakad camembert med vitt vin, rosmarin och vitlök

Ingredienser

  • Camembert
  • Skivad Vitlöksklyfta 1 st
  • Färsk Rosmarin 1 knippe
  • Torrt Vitt Vin 2 msk
  • Mandelspån
  • Flytande Honung
  • Baguette Att Doppa 1 st

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Förstärk kanterna på osten med ugnsfolie, som en vagga, så att osten inte rinner ut.
  3. Snitta ytan på osten och tryck in vitlöksskivor och kvistar av rosmarin. Häll på vitt vin och ställ in i varm ugn. Gratinera i 20-25 minuter.
  4. Rosta under tiden mandelspånen i torr stekpanna så att de blir gyllene.
  5. Ställ den varma osten mitt på bordet, droppa på honung och strö över mandelspån.
  6. Låt gästerna ta för sig genom att doppa brödbitar i den smälta osten.