arrowcastello-fullIcons_1ecology-leaf-searchecology-leaf-searchAsset 2fallbygdenshero-iconkvibilleLink Iconlogo-with-cheese-blacklogo-with-cheese-whiteplay-buttonquoteecology-leaf-searchTriangle

Tostadas med Präst®, lax, avokado och snabbinlagda grönsaker

En väldigt fräsch och frisk förrätt som med fördel görs på riktigt fin, färsk lax. Råkar du ha rökt eller gravad lax passar det också utmärkt. Präst® balanserar friskheten med sin jordnära, fylliga smak.
Tostadas med Präst®, lax, avokado och snabbinlagda grönsaker
4 port

Ingredienser

  • Små Tortillabröd 4 st
  • Laxfilé 200 g
  • Salt Och Svartpeppar
  • Inläggning

  • Strösocker 0,5 dl
  • Ättiksprit 12% 0,5 dl
  • Vatten 1 dl
  • Gurka 1 st
  • Fänkål 1 st
  • Färsk Dill 1 knippe
  • Färsk Koriander 1 dl
  • Till servering

  • Avokado 1 st
  • Lime
  • Srirachasåser
  • Falbygdens® Präst® 100 g

Gör så här:

  1. Börja med inläggningen: Hetta upp strösocker, ättika och vatten så att sockret löser upp sig. Låt svalna.
  2. Strimla gurkan (undvik mittbiten med de vattniga kärnorna) och fänkålen tunt.
  3. Lägg ner tillsammans med dill och koriander i en skål och slå på lagen. Lägg en tallrik eller skål med tyngd över, och ställ undan svalt i 2-5 timmar.
  4. Om du vill kan du fritera tortillabröden, eller rosta dem snabbt med lite olja (3 minuter) i ugnen på 180 grader. Annars går det bra att servera dem som de är.
  5. Skär laxen i fina portionsbitar.
  6. Klappa in några droppar olja och salta och peppra.
  7. Hetta upp en stekpanna (på maxvärme, den ska vara riktigt het) och stek på laxen hastigt på två sidor, så att den behåller en rosa och fin kärna.
  8. Skiva avokado tunt, och lägg ut på tortillabröden tillsammans med avrunna, inlagda grönsaker. Placera laxen ovanpå och smula över Präst®.
  9. Servera direkt med limeklyftor och sriracha.