arrowcastello-fullIcons_1fallbygdenshero-iconkvibilleLink Iconlogo-with-cheese-blacklogo-with-cheese-whiteplay-buttonquote

Den perfekta ostupplevelsen börjar här.

Sveciapaj
Recept

Sveciapaj

10 port

  • Pajdeg

  • 120 g Arla® Svenskt Smör
  • 2½ dl vetemjöl
  • 1 msk vatten
  • Fyllning

  • 2 ägg
  • 200 g hårdost gärna Svecia
  • 2 dl Arla® ekologisk gräddfil
  • malen vitpeppar
  • salt
  • Tillbehör

  • Arla® ekologisk gräddfil
  • stenbitsrom
  • färsk gräslök

Gör så här:

Pajen går bra att förbereda dagen innan, och kan även frysas in. Räcker till 10 personer på buffé. Sätt ugnen på 200 grader. Tärna smöret och nyp snabbt ihop med mjölet. Tillsätt vattnet och arbeta hastigt ihop till en deg. Klä en pajform med degen, nagga med gaffel och förgrädda i 10 minuter. Gör fyllningen under tiden: Vispa sönder äggen och blanda med övriga ingredienser. Smaka av med salt och vitpeppar. Ta ut det förgräddade pajskalet och häll i fyllningen, och grädda mitt i ugnen i 30 minuter. Låt svalna och servera ljummen eller kall, med tillbehören.