arrowcastello-fullIcons_1fallbygdenshero-iconkvibilleLink Iconlogo-with-cheese-blacklogo-with-cheese-whiteplay-buttonquote

Den perfekta ostupplevelsen börjar här.

Sveciakräm med snabbpicklade grönsaker och stekt kavring
Recept

Sveciakräm med snabbpicklade grönsaker och stekt kavring

4 port

  • Snabbpicklade grönsaker

  • 1 gurka
  • 1 knippe rädisor
  • 4 morötter
  • ½ dl ättiksprit 12%
  • 1 dl strösocker
  • 1½ dl vatten
  • Sveciakräm

  • 150 g hårdost som t ex Svecia
  • 50 g Arla® Svenskt Smör
  • Stekt kavring

  • 3 skivor kavring
  • 25 g Arla® Svenskt Smör
  • Till servering

  • färsk dill
  • färsk persilja

Gör så här:

Pickla grönsakerna några timmar innan servering: Kärna ur och tärna gurkan. Skiva rädisor och morötter. Mät upp ättikan i en skål och rör ut sockret i den. Tillsätt vattnet och häll sedan lagen över grönsakerna i en glasburk. Låt stå 4-5 timmar. Sveciakräm: Riv osten och lägg i en matberedare. Smält smöret i en kastrull på medelvärme, och låt puttra försiktigt tills smöret antar en bärnstenston och doftar nötigt. Pass på, för smöret bränns lätt vid. Sila av de mörka restprodukterna som samlats i botten på kastrullen. Mixa ihop det heta, brynta smöret och osten till en jämn massa, och lägg i en sprits eller plastpåse som du klipper hål i. Stekt kavring: Smula sönder kavringen grovt för hand. Smält smöret i en stekpanna och stek brödet knaprigt, stjälp sedan upp luftigt på ett fat. Servering: Spritsa ut små klickar av krämen (har den hunnit stelna lite kan du värma plastpåsen i 15-sekundersintervaller i mikron). Arrangera picklade grönsaker, dill, persilja och stekt kavring runtom, och servera på en gång.