arrowcastello-fullIcons_1fallbygdenshero-iconkvibilleLink Iconlogo-with-cheese-blacklogo-with-cheese-whiteplay-buttonquote

Den perfekta ostupplevelsen börjar här.

Samosas med grönsaker och blåmögelost
Recept

Samosas med grönsaker och blåmögelost

8 port

  • 200 g sötpotatis skalad och tärnad
  • ½ rödlök tärnad
  • 2 vitlöksklyftor finhackade
  • 2 msk rapsolja
  • 1 tsk kummin
  • 2 krm svartpeppar
  • 3 msk frysta gröna ärter
  • 100 g Castello® Blue smulad
  • ½ dl färsk koriander
  • 4 ark filodeg

Gör så här:

Hetta upp olja i en stekpanna och fräs löken, sötpotatisen och vitlöken tills de mjuknat. Rör i kummin och peppar och låt rinna av på hushållspapper. Låt svalna. Blanda i ärtor, den smulade osten och lite hackad koriander. Vik upp filodegen och dela arken i hälften på längden. För att forma samosas: Lägg en åttondel av fyllningen på en av filodegsarken, cirka 2,5 cm från kanten. Vik det övre högra hörnet så att det täcker fyllningen. Vik över igen för att bilda en trekant. Fortsätt vika filodegen, och se till att täppa igen hålen för att undvika läckage. Försegla sista viket med lite vatten. Vik resterande samosas. Hetta upp olja i en stekpanna och stek några samosas åt gången försiktigt. Vänd emellanåt tills de fått en gyllenbrun färg. Garnera med färsk koriander och mangochutney till servering.

Presenteras av
Kopiera länk