arrowcastello-fullIcons_1fallbygdenshero-iconkvibilleLink Iconlogo-with-cheese-blacklogo-with-cheese-whiteplay-buttonquoteTriangle
Råbiff med Präst® och confiterad äggula
Recept

Råbiff med Präst® och confiterad äggula

  • Confiterad äggula

  • 4 äggulor
  • olja
  • Råbiff

  • ½ kg oxinnanlår nymalet
  • 1 msk olivolja
  • 2 msk dijonsenap
  • ½ finhackad rödlök
  • ½ dl finhackade cornichons
  • 2 msk finhackad kapris
  • 1 tsk salt
  • nymalen svartpeppar
  • Till servering

  • 2 dl Falbygdens präst®
  • rödlökar
  • cornichons
  • kapris
  • svartpeppar
  • flingsalt
  • 1 dl rödbetsgroddar

Gör så här:

Confitera äggulorna: Sätt ugnen på 63 grader. Ta hjälp av en stektermometer om det är svårt att få in rätt temperatur. Ta fram en muffinsform, eller fyra små suffléformar. Värm rikligt med olja till 63 grader. Separera äggulor och äggvitor, och stjälp försiktigt i äggulorna i varsin muffinsform. Häll upp oljan så att den täcker varje äggula, och ställ in i ugnen. Laga i 25 minuter, ta sedan ut. Finahacka allt till råbiffarna. Blanda samtliga ingredienser snabbt och smaka av med salt och nymalen svartpeppar. Dela upp färsen i fyra biffar som du gör en urgröpning i. Lägg äggulorna i groparna och servera direkt med alla tillbehör.

Presenteras av
Kopiera länk