Rabarberchutney

Rabarberchutney

45 min
Spara våren på burk och låt den ge smak till sommarens grillkvällar. Rabarberchutney passar utmärkt till ljust kött som fläsk, kalv och kyckling.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/rabarberchutney/

Gör så här

  • Skär rabarbern i skivor. Skala och grovhacka löken.
  • Fräs rabarber och lök i smör i en kastrull. Tillsätt socker, kanelstång och vatten.
  • Låt koka utan lock 20–30 min tills det tjocknat. Rör om då och då. Smaksätt med sambal oelek.
  • Häll chutneyn i en väl rengjord burk. Förvara kallt.
Klart!

Rabarbern går att byta ut mot syrliga äpplen i små bitar.

Energi:

1350 kcal

Protein: 5 g
Kolhydrater: 270 g
Fett: 25 g

Ingredienser

Rabarber
350 g
Gul lök
1
2 msk
Strösocker
3 dl
Kanelstång
1
Vatten
3 msk
Sambal oelek
½ tsk