arrowcastello-fullIcons_1fallbygdenshero-iconkvibilleLink Iconlogo-with-cheese-blacklogo-with-cheese-whiteplay-buttonquote

Den perfekta ostupplevelsen börjar här.

Rabarberchutney
Recept

Rabarberchutney

  • 350 g rabarber
  • 1 gul lök
  • 2 msk Arla® Svenskt Smör
  • 3 dl strösocker
  • 1 kanelstång
  • 3 msk vatten
  • ½ tsk sambal oelek

Gör så här:

Skär rabarbern i skivor. Skala och grovhacka löken. Fräs rabarber och lök i smör i en kastrull. Tillsätt socker, kanelstång och vatten. Låt koka utan lock 20–30 min tills det tjocknat. Rör då och då. Smaksätt med sambal oelek. Servera ljummen eller kall som tillbehör till kyckling. Tips: Rabarbern går att byta ut mot syrliga äpplen i små bitar.