arrowcastello-fullIcons_1ecology-leaf-searchecology-leaf-searchAsset 2fallbygdenshero-iconkvibilleLink Iconlogo-with-cheese-blacklogo-with-cheese-whiteplay-buttonquoteecology-leaf-searchTriangle

Pumpagnocchi med gruyère och salviasmör

Tröstefull mat som får vem som helst att känna sig trygg. Servera som lyxigt tillbehör, eller som en förrätt för sex personer.
Pumpagnocchi med gruyère och salviasmör
6 port

Ingredienser

  • Butternutpumpa 500 g
  • Finriven Gruyère 100 g
  • Rapsolja
  • Äggula 1 st
  • Vetemjöl, T Ex Durum Eller Tipo 00 2,5 dl
  • Salt
  • Salviasmör

  • Svenskt Smör Från Arla® 100 g
  • Salviablad 15 st
  • Flingsalt
  • Svartpeppar

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Skala och kärna ur butternutpumpan.
  3. Skär i små bitar och sprid ut på en plåt med bakplåtspapper.
  4. Ringla över olja och arbeta in, tillaga sedan bitarna tills de är mjuka, 20-25 minuter.
  5. Mosa till en puré med potatisstomp. Låt svalna något.
  6. Blanda purén med riven gruyere, äggulan och salt.
  7. Sikta i mjölet och arbeta ihop till en fast men inte torr deg.
  8. Stjälp upp på mjölat bakbord och dela i mindre bitar. Rulla bitarna till fingertjocka längder och skär bitar, 1,5 cm långa. Om bitarna klibbar ihop så siktar du lite mjöl över dem och vänder runt försiktigt. Tryck till varje bit med en gaffel.
  9. Koka upp rikligt med välsaltat vatten och ta fram en hålslev.
  10. Sänk ner två nävar gnocchis i taget och låt koka på låg värme tills de flyter upp – då är de klara. Fiska upp med hålslev och lägg i en form. Upprepa med resten av bitarna.
  11. Smält smöret och lägg i salviabladen. Låt smöret få färg, och lägg sedan i gnocchin. Fräs dem tills de fått färg och fördela sedan på tallrikar. Strö över flingsalt och nymalen svartpeppar och servera direkt.