arrowcastello-fullIcons_1fallbygdenshero-iconkvibilleLink Iconlogo-with-cheese-blacklogo-with-cheese-whiteplay-buttonquote

Den perfekta ostupplevelsen börjar här.

Plommonchutney till ost
Recept

Plommonchutney till ost

10 port

  • 100 g strösocker
  • 400 g plommon urkärnade
  • 1 gul lök hackad
  • 3 msk vit balsamvinäger
  • 2 stjärnanis
  • ¼ tsk grovt salt
  • Tillbehör

  • 4 ciabatta
  • 400 g vitmögelost

Gör så här:

Smält sockret utan omrörning i en tjockbottnad kastrull tills det är gyllene. Rör om, tillsätt plommon och lök och blanda ner dem i sockret. Tillsätt vinäger, stjärnanis och salt och koka på låg värme under lock i ungefär en halvtimme. Rör om emellanåt så att sockret inte bränns. Ta bort locket och koka relishen i 2-3 minuter eller tills relishen tjockna. Server den kalla plommonrelishen tillsammans med bröd och ost. Tips: Plommonrelishen kan stå i kylen 3-4 veckor.