4 port
Ingredienser
-
Pizzadeg
- Jäst 25 g
- Fingervarmt Vatten 2,5 dl
- Salt 1 tsk
- Olivolja 2 msk
- Vetemjöl 6 dl
-
Topping
- Färsk Grön Sparris 250 g
- Parmesanost 2,5 dl
- Arla Köket® Crème Fraiche 1 dl
- Färska Örter 1 msk
- Salt
- Grovmalen Svartpeppar
-
Servera med
- Löjrom
- Arla Köket® Crème Fraiche
- Citroner I Klyftor
- Flingsalt
Gör så här:
- Smula jästen i en bunke. Tillsätt vatten, salt , olivolja och mjöl. Arbeta till en smidig deg.
- Sätt ugnen på 225 grader och låt degen jäsa övertäckt 30 minuter.
- Skär bort den träiga delen av sparrisen. Dela sparrisen i hälften på längden.
- Blanda ihop riven parmesanost med crème fraiche och färska örter, och smaksätt med salt och svartpeppar.
- Stjälp upp den färdigjästa degen på bakplåtspapper och kavla ut två pizzor. Forma gärna en kant på pizzan så att toppingen inte rinner av.
- Skeda på ostblandningen och fördela sparrisen ovanpå.
- För över bakplåtspappret på en het plåt eller pizzasten och grädda pizzorna i mitten av ugnen i 10 minuter, flytta sedan upp plåten och låt toppingen få färg, cirka 5 minuter (håll koll på pizzan i slutet så den inte bränns).
- Inför servering, klicka på créme fraiche och fiskrom. Servera direkt med citronklyftor och flingsalt.