arrowcastello-fullIcons_1fallbygdenshero-iconkvibilleLink Iconlogo-with-cheese-blacklogo-with-cheese-whiteplay-buttonquoteTriangle
Pecorinopizza med carpaccio och tryffel
Recept

Pecorinopizza med carpaccio och tryffel

  • 2 skivor oxfilé
  • 1 soltorkade tomater i olja
  • 2 msk tomatpuré
  • salt och svartpeppar
  • 1 färdig pizzadeg
  • 2½ dl Pecorino
  • 1 dl rucola
  • 4 msk pinjenötter
  • olja med smak av tryffel
  • flingsalt
  • grovmalen svartpeppar
  • 1 klyftad citron

Gör så här:

Sätt ugnen på 200 grader. Ta fram oxfilén och skiva fint. Lägg skivorna mellan två bakplåtspapper och kavla ut dem så de blir lövtunna. Mixa de soltorkade tomaterna, inklusive oljan, med tomatpuré. Smaksätt med salt och svartpeppar. Kavla ut pizzadegen och gör fyra mindre pizzor. Bred på tomatsåsen och strö över ost och pinjenötter. Grädda pizzorna i ugnen tills de fått fin färg. Ta ut dem och lägg genast på oxfiléskivorna (vill du tillaga oxfilén ställer du tillbaka pizzorna i ugnen och låter dem gräddas i en halv minut till). Fördela rucola på pizzorna, ringla över tryffelolja, strö på flingsalt och svartpeppar och servera med citronklyftor.