arrowcastello-fullIcons_1ecology-leaf-searchecology-leaf-searchAsset 2fallbygdenshero-iconkvibilleLink Iconlogo-with-cheese-blacklogo-with-cheese-whiteplay-buttonquoteecology-leaf-searchTriangle

Päroncarpaccio med gorgonzola

Päron och gorgonzola är klassiska smakkompisar. I det här receptet på päroncarpaccio kombinerar vi dem på ett snyggt och läckert sätt.
Päroncarpaccio med gorgonzola
4 port
20 Minuter

Ingredienser

  • Dressing

  • Olivolja 0,5 dl
  • Vitvinsvinäger 0,25 dl
  • Salt Och Peppar
  • Sallad

  • Päron 2 st
  • Citronsaft 4 msk
  • Rucola 1 knippe
  • Vattenkrasse 0,5 dl
  • Romansallad
  • Valnöt Karamelliserad 1 dl
  • Falbygdens® Gorgonzola 150 g

Gör så här:

  1. Blanda olivoljan och vinägern.
  2. Salta och peppra efter smak.
  3. Skiva päronen tunt på längden med en mandolin och arrangera skivorna fint på en tallrik; täck dem med citronsaft.
  4. Blanda salladen med dressingen och lägg den i en hög bredvid päronen.
  5. Strö över valnötter och gorgonzola.
  6. Servera genast.