arrowcastello-fullIcons_1fallbygdenshero-iconkvibilleLink Iconlogo-with-cheese-blacklogo-with-cheese-whiteplay-buttonquote

Den perfekta ostupplevelsen börjar här.

Päroncarpaccio med gorgonzola
Recept

Päroncarpaccio med gorgonzola

4 port

  • Dressing

  • ½ dl olivolja
  • ¼ dl vitvinsvinäger
  • salt och peppar
  • Sallad

  • 2 päron
  • 4 msk citronsaft
  • 1 knippe rucola
  • ½ dl vattenkrasse
  • romansallad
  • 1 dl valnötter karamelliserad
  • 150 g gorgonzola

Gör så här:

Blanda olivoljan och vinägern. Salta och peppra efter smak. Skiva päronen tunt på längden med en mandolin och arrangera skivorna fint på en tallrik; täck dem med citronsaft. Blanda salladen med dressingen och lägg den i en hög bredvid päronen. Strö över valnötter och gorgonzola. Servera genast.