arrowcastello-fullIcons_1ecology-leaf-searchecology-leaf-searchAsset 2fallbygdenshero-iconkvibilleLink Iconlogo-with-cheese-blacklogo-with-cheese-whiteplay-buttonquoteecology-leaf-searchTriangle

Parmesangratinerad hamburgare av sötpotatis med avokadoröra

Letar du efter en vegetarisk hamburgare så är det här en riktig höjdare! Du behöver inte ens göra en färs till de här mättande och smakrika hamburgarna.
Parmesangratinerad hamburgare av sötpotatis med avokadoröra

Ingredienser

  • Smaksättning

  • Vitlökspulver 1 tsk
  • Paprikapulver 1 tsk
  • Riven Parmesanost 2 dl
  • Salt 0,5 tsk
  • Svartpeppar 0,5 tsk
  • Cayennepeppar 1 krm
  • Biffar

  • Sötpotatis (Ska Räcka Till 8 Biffar, 1 Cm Tjocka) 2 st
  • Svenskt Smör Från Arla® Smält 2 msk
  • Chipotlemajonnäs

  • Majonnäs 1 dl
  • Chipotlepasta 1 msk
  • Avokadoröra

  • Avokado 2 st
  • Hackad Färsk Koriander 1 dl
  • Finhackad Rödlök 1 msk
  • Limesaft 0,5 dl

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Klä en plåt med bakplåtspapper.
  3. Blanda ihop smaksättningen i en djup tallrik.
  4. Skölj sötpotatisen och torka av. Behåll skalet och skär 8 ”biffar” i skivor, en centimeter tjocka. Pensla båda sidor av skivorna med smält smör.
  5. Lägg ut skivorna på plåten och fördela smaksättningen på dem.
  6. Gratinera skivorna i cirka 20 minuter tills skivorna fått fin färg, utan att vända skivorna under tiden.
  7. Förbered chipotlemajonnäsen och avokadoröran under tiden som sötpotatisen gratineras: Rör ihop majonnäs och chipotleopasta.
  8. Skiva och hacka avokadon och vänd ihop med finhackad rödlök, koriander och limesaft.
  9. Montera hamburgarna på bröden tillsammans med chipotlemajonnäs och avokadoröra och servera direkt.