arrowcastello-fullIcons_1fallbygdenshero-iconkvibilleLink Iconlogo-with-cheese-blacklogo-with-cheese-whiteplay-buttonquoteTriangle
Parmesangratinerad hamburgare av sötpotatis med avokadoröra
Recept

Parmesangratinerad hamburgare av sötpotatis med avokadoröra

  • Smaksättning

  • 1 tsk vitlökspulver
  • 1 tsk paprikapulver
  • 2 dl riven parmesanost
  • ½ tsk salt
  • ½ tsk svartpeppar
  • 1 krm cayennepeppar
  • Biffar

  • 2 sötpotatisar (ska räcka till 8 biffar, 1 cm tjocka)
  • 2 msk Arla® Svenskt Smör smält
  • Chipotlemajonnäs

  • 1 dl majonnäs
  • 1 msk chipotlepasta
  • Avokadoröra

  • 2 avokado
  • 1 dl hackad färsk koriander
  • 1 msk finhackad rödlök
  • ½ dl limesaft

Gör så här:

Sätt ugnen på 200 grader. Klä en plåt med bakplåtspapper. Blanda ihop smaksättningen i en djup tallrik. Skölj sötpotatisen och torka av. Behåll skalet och skär 8 ”biffar” i skivor, en centimeter tjocka. Pensla båda sidor av skivorna med smält smör. Lägg ut skivorna på plåten och fördela smaksättningen på dem. Gratinera skivorna i cirka 20 minuter tills skivorna fått fin färg, utan att vända skivorna under tiden. Förbered chipotlemajonnäsen och avokadoröran under tiden som sötpotatisen gratineras: Rör ihop majonnäs och chipotleopasta. Skiva och hacka avokadon och vänd ihop med finhackad rödlök, koriander och limesaft. Montera hamburgarna på bröden tillsammans med chipotlemajonnäs och avokadoröra och servera direkt.