arrowcastello-fullIcons_1ecology-leaf-searchecology-leaf-searchAsset 2fallbygdenshero-iconkvibilleLink Iconlogo-with-cheese-blacklogo-with-cheese-whiteplay-buttonquoteecology-leaf-searchTriangle

Parmesan- och avokadokräm

Ett fantastiskt tillbehör till allt grillat eller, som här: i sällskap med mjälla, ugnslagade morötter. Bara att mixa ihop ingredienserna och servera.
Parmesan- och avokadokräm
6 port

Ingredienser

  • Avokado 2 st
  • Vitlöksklyfta 1 st
  • Sardellfilé 2 st
  • Parmesanost 1,5 dl
  • Citron Saft Och Skal 0,5 st
  • Salt Och Svartpeppar
  • Matolja 0,5 dl
  • Till servering

  • Morot I Olika Färger 500 g

Gör så här:

  1. Krämen: Dela avokadon och gröp ur fruktköttet.
  2. Skala och grovhacka vitlöksklyftan och lägg i matberedaren tillsammans med övriga ingredienser.
  3. Mixa till en kräm, och tillsätt eventuellt mer olja.
  4. Smaka av med svartpeppar och salt och servera direkt.
  5. Morötter: Sätt ugnen på 200 grader.
  6. Tvätta och olja in morötterna (dela eventuellt på stora morötter) och sprid ut på en plåt.
  7. Ugnslaga tills de fortfarande har tuggmotstånd kvar, ca 15-20 minuter för späda morötter.