arrowcastello-fullIcons_1fallbygdenshero-iconkvibilleLink Iconlogo-with-cheese-blacklogo-with-cheese-whiteplay-buttonquote

Den perfekta ostupplevelsen börjar här.

Ostcarpaccio med rabarberkompott
Recept

Ostcarpaccio med rabarberkompott

4 port

  • 150 g vitmögelost
  • Rabarberkompott

  • 225 g rabarber tärnad
  • 2½ msk rårörsocker
  • Mandelrutor

  • 50 g färska lasagneplattor
  • 25 g mandel skalad och hackad
  • ½ msk pärlsocker
  • Garnering

  • citronmeliss

Gör så här:

Fördela rabarber i en liten ugnsform och strö med socker. Grilla överst i ugnen - de ska få färg men inte bli brända. Låt rabarbern svalna i kylen i cirka 20 minuter. Skär osten i mycket tunna skivor och fördela dem på 4 tallrikar. Låt osten stå framme i rumstemperatur i cirka 15 minuter. Skär pastaplattorna i rutor (ca 5 x 6 cm). Pensla med olja, strö över mandel och pärlsocker. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper och tillaga mitt i ugnen.

Presenteras av
Kopiera länk