arrowcastello-fullIcons_1fallbygdenshero-iconkvibilleLink Iconlogo-with-cheese-blacklogo-with-cheese-whiteplay-buttonquoteTriangle
Omelett med manchego och citronfräst sparris
Recept

Omelett med manchego och citronfräst sparris

  • Omelett

  • 8 ägg
  • ¾ dl vatten
  • ½ tsk salt
  • 200 g Manchego
  • Sparris

  • 200 g färsk grön sparris
  • salt och svartpeppar
  • ½ dl citronsaft
  • 1 knippe färsk persilja
  • Till servering

  • ½ dl färskost

Gör så här:

Sätt ugnen på 200 grader. Blanda ihop ägg, vatten och salt (du behöver inte vispa). Riv ner osten i blandningen (spara lite ost till servering) och häll blandningen i en liten ugnsfast form, 20 x 26 cm. Klä gärna formen med bakplåtspapper så är omeletten lättare att få loss. Ugnslaga omeletten i mitten av ugnen i cirka 20 minuter, tills den stannat och fått lite färg. Ta ut och låt svalna. Skär av och släng den träiga biten av sparrisen. Stek sparrisen på medelvärme i någon minut. Salta och peppra, och pressa över citronjuice. Låt svalna. Tag ut 20 rundlar ur omeletten, med mått eller med snapsglas. Hacka persilja. Skär sparrisen i sneda skivor och blanda med persiljan. Bred på färskost på varje omelettrundel. Nyp fast lite sparrisblandning och avsluta med riven manchego och flingsalt. Servera!