arrowcastello-fullIcons_1ecology-leaf-searchecology-leaf-searchAsset 2fallbygdenshero-iconkvibilleLink Iconlogo-with-cheese-blacklogo-with-cheese-whiteplay-buttonquoteecology-leaf-searchTriangle

Nötkrokant till ost

Nötkrokant är ett alldeles utmärkt tillbehör till ost – knäckigt, knaprigt och, wait for it... nötigt!
Nötkrokant till ost

Ingredienser

  • Hasselnöt 100 g
  • Vatten 1,5 dl
  • Strösocker 1 dl
  • Svenskt Smör Från Arla® 25 g
  • Flingsalt

Gör så här:

  1. Koka upp nötter, vatten och socker och låt sjuda i ca 45 min på svag värme.
  2. Smält smöret i en stekpanna. Lägg över nötterna med hjälp av en hålslev i stekpannan.
  3. Stek dem under omrörning så att de får fin färg, Lägg dem på ett smörpapper och strö över flingsalt.
  4. Serveringsförslag: Servera till Castello® Alps Weissbier, Castello® White och Castello® Danablue.