arrowcastello-fullIcons_1fallbygdenshero-iconkvibilleLink Iconlogo-with-cheese-blacklogo-with-cheese-whiteplay-buttonquote

Den perfekta ostupplevelsen börjar här.

Mousse på ädelost med gula russin och mandel
Recept

Mousse på ädelost med gula russin och mandel

  • 150 g ädelost
  • 4 gelatinblad
  • 4 dl Arla Köket® ekologisk vispgrädde
  • salt och peppar
  • 1 dl ljusa russin
  • ½ dl mandel skållad och skalad

Gör så här:

Låt gelatinbladen ligga i kallt vatten 5 min. Riv eller mosa osten. Värm 2 dl av grädden tillsammans med osten. Ta upp gelatinbladen och rör ner i ostblandningen tills de har smält. Låt svalna något. Vispa resten av grädden lätt och rör ner i blandningen. Smaka av med salt och peppar. Klä en form, ca 16x12 cm, med plastfolie. Häll blandningen i formen och låt stå i kyl 3-4 tim. Hacka mandeln och rosta den i en torr varm stekpanna. Låt svalna. Hacka russinen och blanda med mandeln. Stjälp upp moussen på en skärbräda. Skär den i fyrkanter och vänd runt dem i mandel- och russinhacket.

Presenteras av
Kopiera länk