arrowcastello-fullIcons_1fallbygdenshero-iconkvibilleLink Iconlogo-with-cheese-blacklogo-with-cheese-whiteplay-buttonquote

Den perfekta ostupplevelsen börjar här.

Marinerad ädelost
Recept

Marinerad ädelost

4 port

  • 1½ dl vitt vin
  • 50 g strösocker
  • 1 lagerblad
  • 1 stjärnanis
  • 2 msk rom ljus
  • 50 g ljusa russin
  • 125 g ädelost
  • Tillbehör

  • 4 skivor rågbröd rostat

Gör så här:

Blanda vin, socker, anis och lagerblad i en liten kastrull och koka i ca 6 min. Låt svalna och tillsätt rom och russin. Lägg osten på en tallrik och täck med lagen. Ställ skålen utan lock i kylskåp i minst 3 timmar. Server den marinerad osten kyld tillsammans med rostat rågbröd. Tips: Skär osten med en varm kniv så att det smular så lite som möjligt.

Presenteras av
Kopiera länk