arrowcastello-fullIcons_1ecology-leaf-searchecology-leaf-searchAsset 2fallbygdenshero-iconkvibilleLink Iconlogo-with-cheese-blacklogo-with-cheese-whiteplay-buttonquoteecology-leaf-searchTriangle

Lammpizza med zucchini och cheddar

Den picklade löken och zucchinin sätter pricken över i:et på den här favoritpizzan.
Lammpizza med zucchini och cheddar

Ingredienser

  • Jäst 25 g
  • Vatten Ljummet 1,5 dl
  • Salt 0,5 tsk
  • Olivolja 2 msk
  • Strösocker 0,5 tsk
  • Äggula 1 st
  • Picklad lök och zucchini

  • Zucchini 1 st
  • Liten Gul Lök 12 st
  • Vitvinsvinäger 2 dl
  • Strösocker 1 dl
  • Senapspulver 1 tsk
  • Malen Gurkmeja 1 tsk
  • Lammfärs 300 g
  • Gul Lök 1 st
  • Svenskt Smör Från Arla® 1 msk
  • Tomatpuré 3 msk
  • Malen Spiskummin 1 tsk
  • Salt 0,5 tsk
  • Castello® Burger Cheddar Skivad Hårdost 150 g
  • Färsk Oregano Grovhackad 0,5 dl

Gör så här:

  1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt vatten, salt, olja och socker.
  2. Rör ner det mesta av mjölet, spara lite till utbakningen. Arbeta till en smidig deg. Låt jäsa övertäckt ca 30 min.
  3. Sätt ugnen på 225ᵒ.
  4. Hyvla zucchinin tunt.
  5. Skala lökarna.
  6. Koka upp vinäger, socker och kryddor. Lägg i lökarna och låt koka ca 3 min. Låt svalna och lägg i zucchinin.
  7. Skala och hacka löken till färsen.
  8. Stek lammfärs och lök i smör, rör ner tomatpuré, spiskummin och salt. Låt koka 3-4 min.
  9. Dela degen i 8 bitar och baka ut små pizzor. Lägg dem på plåtar med bakplåtspapper.
  10. Pensla kanterna med uppvispad äggula.
  11. Lägg på lammfärs och ost.
  12. Baka i mitten av ugnen 7-8 min.
  13. Toppa pizzorna med picklad lök och zucchini. Strö över oregano.
  14. Tips! Sätt in en plåt eller en pizzaten i ugnen och låt den bli riktigt varm. Baka ut pizzorna på en skärbräda med mjöl så att pizzan kan föras över till den heta plåten i ugnen. Bäst är det om man har en bakspade.
Presenteras av Castello