arrowcastello-fullIcons_1fallbygdenshero-iconkvibilleLink Iconlogo-with-cheese-blacklogo-with-cheese-whiteplay-buttonquote

Den perfekta ostupplevelsen börjar här.

Kryddig rödvinssirap med nötter och russin
Recept

Kryddig rödvinssirap med nötter och russin

  • 3 cl rödvin
  • 4½ msk rårörsocker
  • 2 kanelstänger
  • 3 hela kryddnejlikor
  • 3 stjärnanis
  • 3 kardemummakapslar
  • 2 tsk rivet apelsinskal
  • 2 msk apelsinsaft
  • 1 msk konjak
  • 1 dl russin
  • 25 g mandel hackad
  • Till servering

  • 150 g vitmögelost

Gör så här:

Kryddad rödvinssirap : Blanda rött vin, socker, kryddor, apelsinskal, juice och konjak i en kastrull och koka upp. Koka den på jämn värme i ca 15 minuter eller tills det börjar tjockna. Tillsätt russinen och koka i ytterligare ca 2 minuter. Häll sirapen i en skål. Låt svalna. Rosta mandeln på hög värme och under omrörning i ca 2 minuter, tills de är gyllene. Strö dem över sirapen. Servering: Servera sirapen tillsammans med ost och kex.