arrowcastello-fullIcons_1fallbygdenshero-iconkvibilleLink Iconlogo-with-cheese-blacklogo-with-cheese-whiteplay-buttonquoteTriangle
Krossad potatis med Kvibille Gräddädel och salladslök
Recept

Krossad potatis med Kvibille Gräddädel och salladslök

  • 25 färskpotatisar
  • ½ dl Arla® Svenskt Smör smält
  • 140 g Kvibille® ädel grädd
  • 3 salladslökar
  • flingsalt
  • svartpeppar

Gör så här:

Sätt ugnen på 200 grader. Koka färskpotatisen mjuk i saltat vatten. Placera sedan potatisen på en bakplåt med bakplåtspapper, och tryck ut med botten av ett glas. Potatisen ska krossas men ändå hålla ihop. Pensla med smält smör, och fördela osten på potatisarna. Skiva salladslöken fint och strö på - men spara lite till serveringen. Gratinera i mitten av ugnen i 15-20 minuter, tills osten fått fin färg. Strö på flingsalt, svartpeppar och färsk salladslök.

Presenteras av
Kopiera länk