arrowcastello-fullIcons_1ecology-leaf-searchecology-leaf-searchAsset 2fallbygdenshero-iconkvibilleLink Iconlogo-with-cheese-blacklogo-with-cheese-whiteplay-buttonquoteecology-leaf-searchTriangle

Krämig ostdipp med rotfrukter

Rotfrukter i ugn är gott och lätt att laga! Servera dem med en krämig ostdipp – de salta och söta rotfrukterna lever upp tillsammans med den krämiga osten.
Krämig ostdipp med rotfrukter

Ingredienser

  • Morot 3 st
  • Palsternacka 3 st
  • Arla Köket® Smör- & Rapsolja 1 msk
  • Salt 1 tsk
  • Ostdipp

  • Arla Ko® Eko Gräddfil 1 dl
  • Castello® White Vitmögelost 100 g

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 225°.
  2. Skala rotfrukterna.
  3. Skär dem i tunna stavar.
  4. Lägg ut stavarna på ett bakplåtspapper på en plåt.
  5. Häll över smör-&rapsolja och blanda runt.
  6. Stek i mitten av ugnen tills de börjar få färg, ca 20 min. Salta och låt svalna på galler.
  7. Skär bort kanterna på osten, mosa den och blanda med gräddfil.
Presenteras av Castello