arrowcastello-fullIcons_1fallbygdenshero-iconkvibilleLink Iconlogo-with-cheese-blacklogo-with-cheese-whiteplay-buttonquote

Den perfekta ostupplevelsen börjar här.

Krämig ärtsoppa med Danablu
Recept

Krämig ärtsoppa med Danablu

4 port

  • 2 schalottenlökar
  • 2 dl olivolja
  • 400 g frysta ärter
  • 8 dl kycklingfond
  • 1 dl Arla Köket® ekologisk vispgrädde
  • 1 tsk torkad timjan
  • 1 citron
  • 100 g Castello® Danablu

Gör så här:

Häll olja i en panna och tillsätt finhackad schalottenlök. Sautera löken tills den är transparent. Tillsätt kycklingbuljong och timjan. Koka upp och låt sjuda i 5 minuter. Tillsätt ärtorna och låt sjuda i ytterligare 5 minuter. Mixa soppan - antingen med en blender eller en stavmixer - tills den är helt slät. Tillsätt 100ml grädde och värm upp snabbt. Smaka av med salt, peppar och citron. Häll upp soppan i skålar. Smula i Danablu. Servera direkt.

Presenteras av
Kopiera länk