arrowcastello-fullIcons_1ecology-leaf-searchecology-leaf-searchAsset 2fallbygdenshero-iconkvibilleLink Iconlogo-with-cheese-blacklogo-with-cheese-whiteplay-buttonquoteecology-leaf-searchTriangle

Körsbärssylt med chili

Glänsande, lyxig körsbärssylt är självklar till ostbrickan. Chilin ger marmeladen en behaglig värme utan att göra den alltför het. Om du vill kan du mosa körsbären, men lyxigast känsla ger rejäla bitar. Syltsocker ger sylten en fastare konsistens men är inte nödvändigt.
Körsbärssylt med chili

Ingredienser

  • Färsk Röd Chili 0,5 st
  • Körsbär Rensade Och Urkärnade 300 g
  • Syltsocker 3 dl
  • Skal Av Citron 1 tsk
  • Citronsaft 2 tsk

Gör så här:

  1. Hacka chilifrukten och lägg i en kastrull.
  2. Tillsätt övriga ingredienser och koka varsamt upp.
  3. Låt koka under omrörning i 10 minuter.
  4. Skumma av.
  5. Häll upp sylten i väl rengjorda burkar och förslut.
Presenteras av Kvibille