arrowcastello-fullIcons_1fallbygdenshero-iconkvibilleLink Iconlogo-with-cheese-blacklogo-with-cheese-whiteplay-buttonquoteTriangle
Klassisk Mac'n'Cheese
Recept

Klassisk Mac'n'Cheese

  • 2 msk Arla® Svenskt Smör
  • 2 msk vetemjöl
  • salt
  • vitpeppar
  • 6 dl Arla® mellanmjölk
  • 1½ dl Arla® vispgrädde
  • 1 msk dijonsenap
  • 400 g Kvibille® cheddar riven
  • 325 g gammeldags idealmakaroner
  • 2 dl panko
  • ½ dl parmesanost

Gör så här:

Värm ugnen till 200 C. Gör en bechamelsås genom att smälta smöret tills det slutar fräsa, vispa i mjölet i ca 2 minuter tills det får lite färg, häll på mjölken en rejäl skvätt i taget och låt tjockna på mellanvärme. Ta kastrullen från värmen. Tillsätt grädden, senap, salt, peppar och rör ned 300 g av osten. Koka pastan två minuter kortare än vad som står på förpackningen. Häll av det mesta av vattnet, blanda med oströran och häll över i en smörad ugnsform. Strö över resten av osten, sedan brödsmulorna, sist parmesanen. Gratinera i ugnen i ca 25 minuter tills det hela bubblar kring kanterna. Låt svalna något innan servering. Servera som tillbehör eller som egen rätt.

Presenteras av
Kopiera länk

Varukorg

Totalt
Gå till utcheckning Gå till produkter Fortsätt handla