arrowcastello-fullIcons_1fallbygdenshero-iconkvibilleLink Iconlogo-with-cheese-blacklogo-with-cheese-whiteplay-buttonquote

Den perfekta ostupplevelsen börjar här.

Klassisk Mac'n'Cheese
Recept

Klassisk Mac'n'Cheese

4 port

Gör så här:

Värm ugnen till 200 C. Gör en bechamel genom att smälta smöret tills det slutar fräsa, vispa i mjölet i ca 2 minuter tills det får lite färg, häll på mjölken en rejäl skvätt i taget och låt tjockna på mellanvärme. Ta kastrullen från värmen. Tillsätt grädden, senap, salt, peppar och rör ned 300 g av osten. Koka pastan två minuter kortare än vad som står på förpackningen. Häll av det mesta av vattnet, blanda med oströran och häll över i en smörad ugnsform. Strö över resten av osten, sedan brödsmulorna, sist parmesanen. Gratinera i ugnen i ca 25 minuter tills det hela bubblar kring kanterna. Låt svalna något innan servering. Servera som tillbehör eller som egen rätt.