arrowcastello-fullIcons_1fallbygdenshero-iconkvibilleLink Iconlogo-with-cheese-blacklogo-with-cheese-whiteplay-buttonquote

Den perfekta ostupplevelsen börjar här.

Karamelliserad smördeg med vinägersirap
Recept

Karamelliserad smördeg med vinägersirap

4 port

  • 1 skiva smördeg kavlad
  • 3 msk florsocker
  • ½ dl äppelcidervinäger
  • 1 dl strösocker
  • 2 msk färsk timjan

Gör så här:

Sätt ugnen på 175°. Kavla ut smördegen något och skär den i remsor, 2x10 cm. Lägg dem på en plåt mellan bakplåtspapper och lägg en plåt ovanpå. Baka i mitten av ugnen 15 min. Ta ut plåten och sätt ugnen på grill. Pudra florsocker jämnt över smördegen. Karamellisera högt upp i ugnen 1 min. Koka ihop vinäger och socker till en sirap, låt svalna. Ringla sirapen över smördegen och strö över timjan. Serveringsförslag: Servera till Kvibille® Svecia, Castello® Alps Hirten och Kvibille Präst®