arrowcastello-fullIcons_1fallbygdenshero-iconkvibilleLink Iconlogo-with-cheese-blacklogo-with-cheese-whiteplay-buttonquoteTriangle
Kantarellspread med kronärtskocka, parmesan och tryffel
Recept

Kantarellspread med kronärtskocka, parmesan och tryffel

  • 200 g kantareller
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 msk Arla® Svenskt Smör
  • 1 msk sherry
  • 1 burk kronärtskockshjärtan
  • 2 dl parmesanost riven
  • färsk timjan
  • 7 droppar olja med smak av tryffel
  • salt och peppar

Gör så här:

Rensa och dela kantarellerna. Lägg dem i en torr, het stekpanna och låt vätska dunsta bort i 5 minuter. Klicka sedan i smöret, pressa i vitlök och häll eventuellt på sherry. Stek i ytterligare 5 minuter. Låt svalna. Öppna burken med kronärtskockshjärtan och häll av vattnet. Mixa med kantarellerna och övriga ingredienser till krämig konsistens. Smaka av med tryffelolja, salt och svartpeppar.