arrowcastello-fullIcons_1fallbygdenshero-iconkvibilleLink Iconlogo-with-cheese-blacklogo-with-cheese-whiteplay-buttonquote

Den perfekta ostupplevelsen börjar här.

Hot cross buns med vitmögelost och aprikoser
Recept

Hot cross buns med vitmögelost och aprikoser

  • 450 g vetemjöl
  • 2 dl Arla® ekologisk mjölk
  • 5 dl vatten
  • 50 g jäst
  • 55 g Arla® Svenskt Smör
  • 1 ägg
  • 1 tsk malen kanel
  • 1½ tsk malen muskot
  • ¼ tsk malen kryddnejlika
  • ¼ tsk malen kardemumma
  • ½ tsk malen ingefära
  • 50 g torkade aprikoser
  • 50 g russin
  • Till korset

  • vetemjöl
  • vatten
  • Glaze

  • strösocker
  • vatten
  • Extra

  • russin
  • 150 g Castello® White

Gör så här:

Värm mjölken och vattnet på låg värme. Det ska kännas varmt men inte brännande. Smula i jästen, låt den lösas upp och ställ åt sidan. Sikta mjölet i en stor skål. Tillsätt salt och kryddor. Rör om. Gör ett hål i mjölblandningen och häll i smöret och mjölken. Vispa äggen lätt och häll i i mjölet. Blanda snabbt och knåda sedan degen i ungefär 10 minuter för hand på en mjölad yta, eller använd en degblandare. Lägg tillbaka degen i skålen och låt den jäsa i ungefär 1 timme täckt av en ren kökshandduk. Degen ska nu vara nästan dubbelt så stor. När degen har jäst häller du ut den på en mjölad yta, slår ut luften och knådar in russin och aprikoser i degen. Dela degen i 12 bullar och lägg dem på en bakplåt täckt i bakplåtspapper. Låt dem jäsa under handduk igen i cirka 30 minuter. Värm ugnen till 175°C (varmluft). Blanda ingredienserna till korset och häll blandningen i en spritspåse. Måla ett kors på varje bulle med blandningen innan du sätter in bullarna i ugnen. Grädda i ungefär 17 minuter eller tills bullarna är gyllenbruna på ovansidan. Blanda under tiden socker och kokande vatten till en glaze. Ta ut bullarna när de är klara, ställ dem på ett ugnsgaller och täck dem med glazen. Toppa med Castello, russin och torkade aprikoser. Äts med fördel när de är ljumma.

Presenteras av
Kopiera länk