arrowcastello-fullIcons_1fallbygdenshero-iconkvibilleLink Iconlogo-with-cheese-blacklogo-with-cheese-whiteplay-buttonquote

Den perfekta ostupplevelsen börjar här.

Högrevsburgare med blåmögelost
Recept

Högrevsburgare med blåmögelost

4 port

  • 600 g nötfärs
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • rapsolja
  • 4 skivor Castello® Burger Blue
  • Baconmajonnäs

  • 2 rödlökar
  • 30 g Arla® Svenskt Smör
  • 2 msk farinsocker
  • 1½ dl portvin
  • 5 kvistar färsk timjan
  • Gurksallad

  • 200 g gurka
  • 1 silverlök
  • 2 msk citronsaft
  • 2 msk olivolja
  • ½ tsk rosépeppar krossad
  • 2 krm salt
  • 4 hamburgerbröd

Gör så här:

Lägg baconskivorna i en stekpanna och stek dem knapriga. Låt svalna. Ta upp baconet och låt det rinna av på hushållspapper. Hacka det fint. Blanda samman äggulor, senap och vitvinsvinäger. Tillsätt olja och baconfett i en tunn stråle under konstant vispning. Blanda ner baconet och smaka av med salt och peppar. Skala och skiva lökarna och fräs dem i smör. Tillsätt socker och låt det smälta. Slå i vinet och lägg i timjankvistarna. Låt vinet koka in, ca 15 min. Skala löken till gurksalladen. Skiva silverlök och gurka tunt. Rör ihop citronsaft, olja, rosépeppar och salt. Blanda dressingen med lök och gurka. Forma fyra burgare av färsen. Salta och peppra. Pensla med lite olja och grilla 2-3 min på varje sida. Lägg på osten och låt den smälta. Grilla bröden på snittytan. Lägg ihop burgarna med baconmajonnäs, gurksallad och rödvinslök emellan.

Presenteras av
Kopiera länk