arrowcastello-fullIcons_1ecology-leaf-searchecology-leaf-searchAsset 2fallbygdenshero-iconkvibilleLink Iconlogo-with-cheese-blacklogo-with-cheese-whiteplay-buttonquoteecology-leaf-searchTriangle

Hamburgare med blåmögelost och bacon

Visste du att blåmögelost på hamburgare är helt sagolikt gott? Testa det här receptet så får du veta hur vi menar.
Hamburgare med blåmögelost och bacon

Ingredienser

  • Nötfärs 500 g
  • Salt 0,5 tsk
  • Vitlökspulver 0,25 tsk
  • Lökpulver 0,25 tsk
  • Svartpeppar 0,2 tsk
  • Castello® Burger Blue Skivad Blåmögelost 4 skivor
  • Hamburgerbröd 4 st
  • Lönnsirapsbacon

  • Bacon 8 skivor
  • Lönnsirap 0,5 dl
  • Farinsocker 1 msk

Gör så här:

  1. Värm ugnen till 200°C.
  2. Blanda lönnsirap och socker i en skål.
  3. Tillaga bacon i ugnen i 12-15 minuter, tills baconet börjar få färg. Ta ut ur ugnen och pensla med lönnsirapen.
  4. Ställ in i ugnen igen i 3-5 minuter, tills baconet är gyllenbrunt och krispigt.
  5. Ta ut ur ugnen, lägg på hushållspapper och ställ åt sidan.
  6. Lägg bisonfärs, salt, vitlökspulver, lökpulver och peppar i en skål. Blanda försiktigt ned kryddorna i färsen med en gaffel. Blanda inte för länge.
  7. Forma 4 burgare med händerna och lägg på en tallrik.
  8. Värm grillen (eller en stekpanna) till mellan/hög värme.
  9. Pensla burgarna med lite olivolja.
  10. Tillaga burgarna 5-6 minuter på varje sida.
  11. Sista minuten placerar du en skiva ost på varje burgare så att den får smälta lite.
  12. Servera burgaren i bröd, toppad med 2 skivor bacon, ketchup och rucola.
Presenteras av Castello