arrowcastello-fullIcons_1fallbygdenshero-iconkvibilleLink Iconlogo-with-cheese-blacklogo-with-cheese-whiteplay-buttonquote

Den perfekta ostupplevelsen börjar här.

Hamburgare med blåmögelost och bacon
Recept

Hamburgare med blåmögelost och bacon

  • 500 g nötfärs
  • ½ tsk salt
  • ¼ tsk vitlökspulver
  • ¼ tsk lökpulver
  • ⅕ tsk svartpeppar
  • 4 skivor Castello® Burger Blue
  • 4 hamburgerbröd
  • Lönnsirapsbacon

  • 8 skivor bacon
  • ½ dl lönnsirap
  • 1 msk farinsocker

Gör så här:

Värm ugnen till 200°C. Blanda lönnsirap och socker i en skål. Tillaga bacon i ugnen i 12-15 minuter, tills baconet börjar få färg. Ta ut ur ugnen och pensla med lönnsirapen. Ställ in i ugnen igen i 3-5 minuter, tills baconet är gyllenbrunt och krispigt. Ta ut ur ugnen, lägg på hushållspapper och ställ åt sidan. Lägg bisonfärs, salt, vitlökspulver, lökpulver och peppar i en skål. Blanda försiktigt ned kryddorna i färsen med en gaffel. Blanda inte för länge. Forma 4 burgare med händerna och lägg på en tallrik. Värm grillen (eller en stekpanna) till mellan/hög värme. Pensla burgarna med lite olivolja. Tillaga burgarna 5-6 minuter på varje sida. Sista minuten placerar du en skiva ost på varje burgare så att den får smälta lite. Servera burgaren i bröd, toppad med 2 skivor bacon, ketchup och rucola.

Presenteras av
Kopiera länk